Koreai-Magyar Hapkido Szeminárium, 2020.01.12., Hódmezővásárhely

2020. január 12., vasárnap

Óriási sportdiplomáciai és szakmai sikert ért el a Sentinel Sportegyesület.

Hegyes Imre 4. danos Taekwondo Mester a Koreai nagymesterek előtt  sikeres 3. Dan fokozatot ért el  Hapkido Harcművészeti ágból is.

2017-ben megalakult a Tradicionális Hapkido Szövetség, amit két egyesület vezető edzője, Kopasz Attila és Hegyes Imre Mesterek közösen álmodtak meg. Három év kemény munkának és a hazai és Koreai Mester képzéseknek köszönhetően a tavalyi év folyamán együttműködési megállapodást írtak alá a Koreai Hapkido Szövetséggel. Ennek köszönhetően érkezett hazánkban először a három Nagymester: Mae Yeol Kim 7. Dan, Hyong Sang Kim 6. Dan és Louis Min Seop Eom 4 .Dan.

A Sentinel S.E Taekwondosainak és Hapkidosainak fantasztikus élményben volt részük az egész napos Szemináriumon Hódmezővásárhelyen, ahol a Hapkido technikák mellett rendőri letartóztatási és elvezetési módszereket is tanulhattak. Ezen felül mindkét klubban a következő napokban magas színvonalú Hapkido edzést is kaptak a tanítványok Mae Yeol Kimtől a 7.Danos Nagymestertől ,aki egyben a Koreai Rendőrség Instruktora is. A képzések célja, hogy a magasabb szintre hozzák a Koreai Hapkidot a Tradicionális Hapkido Szövetség tagjainak is.

A Nagymesterek előtt sikerrel vizsgázott  Hapkido 3. Dan fokozatra Hegyes Imre a Sentinel S.E vezető edzője és Kispál László, valamint Farkas Dávid, aki Hapkido 2. Dan fokozatra lépett.

A két szövetség a programok mellett több sikeres együttműködést is kötött, ami tartalmazza, hogy még ebben az évben szeretnének Magyarországra  egy Koreai bemutató csapattal jönni és egy közös Hapkido bemutatót tartani a Tradicionális Hapkido Szövetség tanítványaival.