26. Hapkido Mester Szeminárium, Kjongdzsu, Dél-Korea

Sikeres Mester képzés Seoul,Korea 2018.05.18-20.

 

A Sentinel S.E vezető edzője, Hegyes Imre 4. danos Taekwondo Mester Hapkidoban is jeleskedett.

Az 1965-ben alakult Korea Hapkido Federation meghívására Kjongdzsu mellett a Pakdari hegységben lévő KHF képző központban vett részt a 26. Hapkido Mester szemináriumon.

A házigazdák meghívására a Tradicionális Hapkido Szövetségből 3 magyar képviselte hazánkat, Kopasz Attila elnök 5. dan, Farkas Dávid 1. dan, valamint Hegyes Imre 2. dan Kistarcsáról. A magyarok mellett 23 országból közel 150 fekete öves mester kapott lehetőséget a Mester kurzus elvégzésére. Ausztráliából, Kolumbiából, Argentínából, Kazahsztánból, Lengyelországból és Oroszországból érkeztek nagy számban a sportolók.

A három nap során a Hapkido teljes mozgásanyagát átölelő edzéseket, képzéseket tartottak. A program végén Hegyes Imre és a többi magyar sportoló több mozgásanyagból sikeres vizsgát tett le a Nagymesterek előtt.

Nagymesterek akik tartották az edzéseket:

-Oh Se Lim 9. danos Nagymester KHF elnöke

-Kim Beom Chol 8. dan

-Sung Book Bae  8. dan

A szeminárium után meghívást kaptak Maeyeong Kim 7. danos Hapkido Mestertől, aki saját dojangjában Paju városában személyi edzéseket tartott. Az edzések során nagyon sokat tanulhattak a mestertől. Az edzések végén még nagyobb tisztelet és barátság alakult ki a még szorosabb koreai-magyar kapcsolatok lévén, amit végül egy koreai étteremben kötettek meg. Másnap egy Nemzetközi Szemináriumot tartott a Mester, ahol India, Ausztrália, Lengyelország mellett Magyarország is képviseltette magát.

A szeminárium végén Kim Mester egy csodálatos kirándulással lepte meg a résztvevőket, ahol Korea nevezetességeit, Budha szobrát, a Béke harangját, Vízi parkját, Észak és Dél határát és annak múzeumát látogathatták meg a fekete öves mesterek.

Hegyes Imre vezető edző nagy mérföldkőnek tekinti a képzést és köszönetét fejezi ki családjának és feleségének, valamint Solymosi Sándor polgármesternek a támogatást.

Nyáron is van felvétel a szakosztályba! Próbáld ki a Hap-Ki-Dót!

A szakosztályba folyamatos a tagfelvétel minden korosztály számára!

Az edzések csütörtökön: 19:00-20:00-ig, szombaton 9:45-11:00-ig.

 Az első edzés ingyenes!    info:www.sentinelse.hu.        Tel:06-20-551-0919